• 20 Jun, 2024

Trip Paling Rare Hatyai - Kanchanaburi, Bangkok 5H4M

Trip Paling Rare Hatyai - Kanchanaburi, Bangkok 5H4M

Trip menarik ke Kanchanaburi dengan menaiki keretapi dari Hatyai. Suatu pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

420300590-283563978169671-1632267428503826249-n.jpg

Sebelum naik train yg cantik ni kita akan shopping di Hatyai dulu.. dan diberikan hotel selama 4 jam untuk rehatkan diri dan mandi sebelum kita naik train ni di stesen keretapi Hat Yai.

420340343-283563878169681-2436070035646489316-n.jpg


Tren ini berkonsepkan ‘sleep train’ dimana korang akan merasai pengalaman tidur di dalam train , menaiki train waktu sunset, turun selepas breakfast 
Katil, tilam, bantal dan selimut disediakan tau. 

420358764-283564044836331-3189215749101979682-n-1.jpg


Yang menarik lagi...
✅ Train yg wangi , bersih , selesa 
✅ Cadar, selimut semua dibuka dari plastik, wangi. - tanda dicuci selepas setiap penggunaan
✅ Langsir pon wangi 🥹
✅ Pramugara pramugari smart oi..takdak muka2 sendu selekeh 🤭
✅ Siap ada briefing keselamatan lagi ala² dalam flight 
✅ Cleaner duk mai ulang alik mai mop lantai. Kita yg tengok pun penat. Tapi pakaian pon smart 
✅ Setiap katil ada lampu kecil dan plug 
✅ Customer Caravanserai kita bg semua katil bawah tauu .. Ruang pon luas, tak rasa lemas, berat 120kg pon muat kot 😁
✅ Tandas besar sikit dari flight dan lebih selesa. Yang pasti wangi & bersih ok! 
 

420199196-283563911503011-4910735212542627910-n.jpg

Waktu siang, rupa kerusi 💺 💺 
Waktu malam, pramugara akan mai convertkan jadi katil macam dalam gambaq tu.

420497175-283563971503005-1767730901357610671-n.jpg

Kredit: Mee Ho