Loading...

  • 19 Jul, 2024

Blog

Ulek beach Resort, Kuala Dungun, Terengganu

Ulek beach Resort, Kuala Dungun, Terengganu

Ulek Beach Resort Dungun adalah sebuah resort tepi pantai yang terletak di Dungun, Terengganu. Resort ini menawarkan penginapan yang selesa dengan pemandangan pantai yang indah. Ia dilengkapi dengan pelbagai kemudahan seperti kolam renang, restoran yang menyajikan hidangan tempatan dan antarabangsa, serta bilik-bilik yang dihias dengan elemen tradisional Melayu.

Puncak Rimba, Bentong, Pahang

Puncak Rimba, Bentong, Pahang

Puncak Rimba adalah sebuah destinasi percutian eksklusif yang terletak di Bentong, Pahang. Dikelilingi oleh keindahan alam semula jadi, Puncak Rimba menawarkan pengalaman penginapan yang tenang dan mendamaikan, jauh dari kesibukan bandar. Resort ini dikelilingi oleh hutan hijau yang subur dan memberikan pemandangan bukit-bukau yang mempesona.

Telaga Tujuh, Langkawi

Telaga Tujuh, Langkawi

Keajaiban di Telaga Tujuh, Langkawi, juga dikenali sebagai Seven Wells, adalah destinasi alam semula jadi yang terkenal di Langkawi. Terletak di kaki Gunung Mat Cincang, air terjun ini dinamakan sempena tujuh kolam semula jadi yang terbentuk di sepanjang aliran airnya.

Limasan Villa, Langkawi

Limasan Villa, Langkawi

Terdapat 10 unit villa dan setiap villa ada private pool. Villa dengan suasana kampung yang sangat menenangkan jiwa dan fikiran.

The Dusun Resort, Seremban

The Dusun Resort, Seremban

Terletak di pinggir hutan tropika yang subur di Seremban, The Dusun Resort adalah tempat percutian yang menawarkan keindahan alam semula jadi dan ketenangan yang sukar dicari. Dengan suasana yang damai dan pemandangan yang menakjubkan, resort ini adalah destinasi ideal bagi mereka yang ingin melarikan diri dari kesibukan bandar dan menyelami keindahan semula jadi Malaysia.

Cyberview Resort Spa Putrajaya

Cyberview Resort Spa Putrajaya

Cyberview Resort & Spa, terletak di tengah-tengah landskap hijau yang subur di Putrajaya, menawarkan pelbagai kemewahan dan keseronokan untuk penginapan yang santai dan bertenaga. Resort ini merupakan persembahan sempurna untuk mereka yang mencari peluang untuk berehat dan menyegarkan minda mereka dari keadaan kesibukan bandar.

Ceylonz Suites, Kuala Lumpur

Ceylonz Suites, Kuala Lumpur

Ceylonz Suites adalah sebuah hotel mewah yang terletak di tengah-tengah pusat bandar Kuala Lumpur. Dengan reka bentuk dalaman yang elegan dan kemudahan moden yang lengkap, hotel ini menawarkan penginapan yang selesa dan mewah untuk pelancong yang mencari keselesaan dan kecemerlangan semasa lawatan mereka ke ibu negara Malaysia.

Amanjena Resort, Melaka

Amanjena Resort, Melaka

Katanya tema Santorini tapi bukan dekat Greece. Dekat Melaka jerr. Bolehlah korang plan stay sini sehari dua. Tempat nak bergambar pun banyak. Semua cantik-cantik. Dah tu tag lah kesayangan ajak staycation 😃😅

Adena Beach Resort

Adena Beach Resort

Adena Beach Resort di Kuantan adalah destinasi percutian pantai yang menakjubkan di tepi Laut China Selatan. Dengan pasir putih yang lembut dan air laut yang jernih, resort ini menawarkan pengalaman pantai yang santai dan menenangkan. Terletak dalam persekitaran semula jadi yang indah, Adena Beach Resort menawarkan penginapan yang selesa dengan pemandangan laut yang menakjubkan.

Villa Bohoq, Langkawi, Kedah

Villa Bohoq, Langkawi, Kedah

Bangun pagi dapat view macam ni tenang gilerr rasa. Konsep villa ruang tamu terbuka. Ada infiniti pool lagi. Tak keluar manapun dah okey dah kalau dapat staycation healing macam ni.