• 21 Jun, 2024
Bilut Hills Resort

Bilut Hills Resort

Bilut Hills Resort, terletak di Raub, Pahang, merupakan destinasi peranginan yang menawarkan ketenangan dan keindahan alam semula jadi. Terletak di kawasan perbukitan yang menawan, resort ini menawarkan pemandangan yang memukau serta udara segar yang menyejukkan.

GOLDEN SANDS RESORT BY SHANGRI LA

GOLDEN SANDS RESORT BY SHANGRI LA

Golden Sands Resort by Shangri-La adalah destinasi pantai idaman yang terletak di Pulau Pinang, Malaysia. Terletak di tengah-tengah Pantai Batu Ferringhi yang indah, resort ini menawarkan pengalaman mewah yang memikat dengan pantai berpasir putih, kolam renang yang menarik, dan pelbagai aktiviti untuk keseronokan sekeluarga.

Amanjena Resort, Melaka

Amanjena Resort, Melaka

Katanya tema Santorini tapi bukan dekat Greece. Dekat Melaka jerr. Bolehlah korang plan stay sini sehari dua. Tempat nak bergambar pun banyak. Semua cantik-cantik. Dah tu tag lah kesayangan ajak staycation πŸ˜ƒπŸ˜…

Villa Bohoq, Langkawi, Kedah

Villa Bohoq, Langkawi, Kedah

Bangun pagi dapat view macam ni tenang gilerr rasa. Konsep villa ruang tamu terbuka. Ada infiniti pool lagi. Tak keluar manapun dah okey dah kalau dapat staycation healing macam ni.

Pavalintang Resort Semporna

Pavalintang Resort Semporna

Banyak lagi resort menarik yang nak kena explore. Ni salah satu. Tak ramai orang tahu, agak privasi walaupun tak banyak unit. View memang cantik. Confirm korang jatuh cinta. Kita bikin romantissss....

Tinyscale Homestay, Duyong, Melaka

Tinyscale Homestay, Duyong, Melaka

Bestnya ada indoor pool dalam bilik. Nanti sampai Melaka, wajib stay sini. Naise giler guys. Sesuai nak small gathering dengan family!😳😍

Double Tree by Hilton Damai Laut Resort

Double Tree by Hilton Damai Laut Resort

RESORT CANTIK DI LUMUT PERAK😍😍 ‍‍‍‍‍‍Semua bende ada kat resort ni..Kolam ada, mini Water Theme Park ada, pantai ada, nak buat team building ada, nak main golf pun boleh kat sini. bila bawa anak2 bercuti, mestila nak diaorg enjoy, happy la mandi2 kolam tu!

Anjung Pool Villa  Sekinchan

Anjung Pool Villa Sekinchan

Homestay di tepi sawah padi lengkap dengan private pool ! 😍🏑 Teringin nak bangun pagi dengan view sawah padi yang menghijau? Boleh la ke sini, sebab homestay dia memang betul2 kat sawah padi guys. Memang tenang je suasana kat sini. Tepi sawah pun tak kurang hebatnya, sebab ada pool tau untuk anak2 enjoy mandi-manda kat sini. Memang sesuai untuk bawa family korang short trip ke sini.

Talula Hill Farm Resort

Talula Hill Farm Resort

Talula Hill Farm Resort adalah destinasi percutian yang memukau terletak di Kluang, Johor. Terbenam dalam keindahan semula jadi, resort ini menawarkan pengalaman yang unik dengan suasana ladang yang tenang dan udara segar yang menyegarkan. Dikelilingi oleh landskap hijau yang menakjubkan.

Mangala Resort & Spa, Kuantan, Pahang

Mangala Resort & Spa, Kuantan, Pahang

Hidden lakeside resort yang sangat cool dan relaxing, sesuai untuk honeymoon atau healing dengan kawan-β€˜kawan. View nature memang tiptop dan cantik giler. 🀩😍

The Haven Resort Hotel, Ipoh

The Haven Resort Hotel, Ipoh

β€ͺKalau nak stay kat Ipoh, aku rekomen korang menginap kat sini. Santai guys! Boleh muat 8 pax.πŸžπŸ˜β€¬ yang bestnya kt sini swimming pool dia view gunung tau. Memang tenang! Healing2 elok la mai stay sini.

Bao Sheng Durian Farm, Balik Pulau, Pulau Pinang

Bao Sheng Durian Farm, Balik Pulau, Pulau Pinang

Short escape ke Penang!! πŸ”₯ Harga bilik tatami kat sini korang boleh dapat rate serendah RM180 jer untuk 2 orang termasuk breakfast. Paling best, tempat ni dalam ladang pokok durian, dihidangkan dengan pemandangan yang sangat cantik. Tapi nak bagitahu siap-siap yang tandas di luar bilik yer. Overall memang puas hati and very recommended. Korang boleh plan stay sini bila ke pulau pinang nanti. πŸ’•